Schelling Anlagenbau GmbH Schwarzach, Avstrija

SCHELLING Anlagenbau GmbH, Schwarzach, Avstrija je vodilni proizvajalec strojev za krojenje plošč. Proizvodni program zajema stroje in linije za razrez plošč iz lesnih materialov, avtomatska skladišča plošč in naprave za zlaganje lesnih materialov, precizne žage in linije za razrez plošč iz umetnih mas, lahkih kovin in jekla. Zahteve pri razrezu plošč iz raznih materialov so v osnovi lahko zelo različne, vendar pa je Schellingu uspelo najti skupni imenovalec in izkoristiti princip krožne žage za doseganje visoke natančnosti in produktivnosti tako pri posamičnih strojih kot tudi visoko avtomatiziranih linijah za industrijsko proizvodnjo. Schelling in Ima Klessmann sta od leta 2015 članici grupacije IMA SCHELLING GROUP.

Ima Klessmann GmbH, Lübbecke, Nemčija

Ima Klessmann GmbH je že 60 let znano ime v lesno obdelovalni industriji. Ima želi svojim stranka, zagotoviti celovite rešitve. Proizvodni program zajema stroje in linije za enostransko in dvostransko obdelavo robov vključno z lasersko tehnologijo obdelave robov, CNC obdelovalne centre z oblepljanjem ali brez ter vrtalno in transportno tehniko. Od leta 2015 je članica skupine IMA SCHELLING.

Barbaric GmbH, Linz, Avstrija

Stefan Barbaric je ustanovil podjetje leta 1995 in začel z vakuumskimi napravami za transport težkih bremen. Sedaj je firma Barbaric specialist za skladiščno logistiko in vakuumske sisteme. Proizvaja avtomatske skladiščne sisteme, sisteme za vračanje obdelovancev ter vakuumske dvižne sisteme za lesno in steklarsko industrijo.

Wintersteiger AG, Ried, Avstrija

WINTERSTEIGER je znan po najmodernejši tankorezni tehnologiji, ki se širom sveta uporablja pri proizvodnji lamel debeline od 0,5 mm naprej. Tanka rezalna fuga, izjemna natančnost in lamele, ki ne potrebujejo naknadnih obdelav so glavne prednosti za uporabnika. Lamele se uporabljajo pri proizvodnji parketa, stavbnega pohištva, večslojnih plošč, glasbil, moznikov, svinčnikov itd. Proizvodni program zajema tankorezne polnojarmenike (mini gatre) in tračne žage, stroje za pripravo gaterskih in tračnih listov, tehnologijo za korekcije napak v lesu (v sodelovanju s firmo VAC).

Karl Heesemann Maschinenfabrik GmbH & Co. KG, Bad Oeynhausen, Nemčija

HEESEMANN je podjetje z več kot 80-letno tradicijo v proizvodnji brusilnih strojev. Ponaša se številnimi inovacijami v tehologiji brušenja, med drugim s patentiranim CSD® sistemom brušenja. Danes je v svetu poznan po izjemni kvaliteti in zanesljivosti svojih strojev, visoki ekonomičnosti in učinkovitem servisu. Program zajema stroje za kalibriranje in brušenje lesnih materialov kot so lepljene plošče. masivni les, parket, furnir, lak, visoki sijaj ter strojev za brušenje kovin (jekla, inoxa, aluminija, titana in bakra).

Venjakob Maschinenbau GmbH, Rheda-Wiedenbrück, Nemčija

Heinrich Venjakob je leta 1963 ustanovil družinsko podjetje, ki se je razvilo v svetovno znanega proizvajalca sistemov za obdelavo površin in transportno tehniko. Znamka Venjakob je danes uveljavljena v lesni, steklarski, kovinski in avtomobilski industriji, pri proizvodnji proizvodov iz umetnih mas, jeklenih cevi itd.

Nolting Holzfeuerungstechnik GmbH

Vse večje ekološke zahteve in višje cene energentov povečujejo gospodarnost proizvodnje energije iz lesnih ostankov. Z investicijo v ekološko moderno tehnologijo lahko koristno uporabimo vse lesne ostanke in drugo biomaso. Podjetje Nolting iz Detmolda v Nemčiji proizvaja več tipov kotlov, ki so prilagojeni kurjenju suhih in vlažnih lesnih ostankov. Zaradi sistema vertikalnih ploščatih izmenjevalcev toplote so Noltingovi kotli zelo enostavni za čiščenje in dosegajo boljše izkoristke kot cevni kotli. Brez težav lahko delujejo pri majhnih obremenitvah, kar je posebej ugodno pri neenakomerni porabi toplotne energije. Vsi Noltingovi kotli so opremljeni z avtomatskim krmiljenjem Oxicom z lambda sondo in s trojnim varnostnim sistemom, ki preprečuje širjenje ognja v dozirni sistem.

Weima Maschinenbau GmbH, Ilsfeld, Nemčija

Geslo Weime iz Ilsfelda »Zdrobimo skoraj vse!« pove veliko – Weima proizvaja stroje za drobljenje in briketiranje praktično vseh vrst materialov. Posebno je pomembna njena vloga pri razvoju tehnologije za recikliranje odpadkov in reduciranje njihovega volumna, s čemer Weima pripomore k varovanju našega okolja. V programu so stroji za drobljenje umetnih mas, lesa, papirja in kartonaže, kovin, biomase, odpadkov in nosilcev podatkov ter stroji za briketiranje ostankov iz lesa, papirja in celuloze, kovin, biomase in umetnih mas. Briketiranje poteka brez lepil ali drugih veznih sredstev.

Coral S.p.A, Volpiano, Italija

Program firme CORAL iz Italije zajema vse vrste naprav za prečiščevanje zraka kot so filtri, ventilatorji, silosi, cevovodi itd., poleg tega pa ima v programu tudi vodne in suhe lakirne kabine, tlačne komore, sušilnice ipd. S svojimi proizvodi pokriva področje lesne industrije ter tudi kovinske, elektronske, tekstilne in prehrambene industrije.

CMA Robotics Spa, Pavia di Udine, Italija

CMA Robotics izdeluje 6 osne robote za lakiranje, ki so na trgu znani zaradi enostavnega programiranja na način samoučenja (self-teaching). Metodo programiranja lahko določimo sami. Njihovi roboti se uporabljajo za lakiranje lesa, kovine, plastike, keramike, prašno barvanje itd. Poleg laka lahko z njimi nanašamo lepilo, prah in druge materiale.

Heinrich Kuper GmbH & Co. KG

Firma KUPER iz Rietberga je že dolgo sinonim za spajanje furnirja. Standardni progam obsega stroje za spajanje furnirja s cik-cak nitko s preizkušeno zasnovo, dolgo življenjsko dobo in vrhunsko kvaliteto spajanja ter stroje za spajanje furnirja na topi spoj. Poleg tega proizvaja stroje za nanos lepila in furnirske škarje po sistemu Josting ter stroje za pakiranje. Na področju obdelave masivnega lesa je Kuper prodrl s svojimi robustnimi štiristranskimi skobeljnimi stroji serije SWT.

Höfer Presstechnik GmbH

Firma Höfer iz Taiskirchna v Avstriji je znana predvsem po svojih robustnih in trpežnih hidravličnih in korpusnih stiskalnicah. POleg mizarskega programa je Höfer specialist za izdelavo stiskalnic za posebne namene in po zahtevah naročnika.

Wandres GmbH micro-cleaning, Stegen, Nemčija

Podjetje Wandres GmbH iz Stegna v Nemčiji je specializirano za tehnologijo odstranjevanja prahu z raznih površin. Njihovi proizvodi se uporabljajo v vseh vrstah industrij: pohištveni, avtomobilski, steklarski, tiskarski, elektronski itd. Wandres je razvil t.i. Ingromat® postopek mikro čiščenja: vlakna čistilnih krtačk se navlažijo z antistatsko tekočino Ingromat®, kar omogoča popolno odstranitev tudi najmanjših mikro delcev prahu s površine.

Masterwood SpA, Rimini, Italija

Masterwood je podjetje s 50-letno tradicijo, ki je specializirano za proizvodnjo CNC obdelovalnih centrov. Razvisli so svoj lastni software za krmiljenje. Proizvodni program zajema CNC obdelovalne centre za pohištvo, vrata, stopnice, kuhinjsko pohištvo, "nesting" itd..

Fravol Export Srl, Vigonza, Italija

Tradicija firme Fravol iz Italije sega v leto 1957, ko je pod imemom "Fratelli Volpato" začela s proizvodnjo strojev. Fravol proizvaja stroje za obdelavo robov in skuša pri tem v največji meri ustreči posebnim zahtevam strank. Program zajema stroje za obdelavo ravnih robov, in stroje za obdelavo ukrivljenih robov.

MZ Project S.r.l., Mariano, Italija

MZ project S.r.l. iz Mariana, Italija je specializiran za stroje za obdelavo masivnega lesa, še posebno za obdelavo ravnih in ukrivljenih elementov za stole, zibelke in masivno pohištvo. V programu imajo kopirne in CNC tračne žage, CNC obdelovalne center za masivo in stroje za čeljenje.

De Nardi s.r.l.

Proizvodni program italijanskega podjetja DE NARDI zajema klasične sušilnice, generatorske sušilnice, visoko temperaturne sisteme za termično obdelavo lesa, kondenzacijske sušilnice, tunelske sušilnice, parilnice, komore za ISPM-15 obdelavo, komponente za zidane sušilnice. Prednosti njegovih proizvodov so: enostavna montaža in vzdrževanje, kvalitetni materiali, enostavno upravljanje tudi pri zahtevnih programih sušenja.

Kronseder Trockentechnik GmbH

Josef Kronseder je svoje podjetje osnoval leta 1952, leta 1987 pa se je specializiral za vakuumsko sušenje lesa. Proizvodni program podjetja zajema vakuumske sušilnice v različnih izvedbah, intervalne sušilnice, kontejnerske sušilnice, komore za dimljenje, naprave za merjenje vlažnosti lesa.

P System s.r.l., Italija

Podjetje P System s.r.l. iz Italije je leta 1995 ustavila skupina strokovnjakov s področja hidrodinamične avtomatizacije. Razvili so inovativen sistem za proizvodnjo peletov, ki temelji na hidravlični tehnologiji. Poleg strojev za peletiranje proizvodni program zajema še sušilnike za surovino, granulatorje za fino drobljenje, stroje in tehtnice za avtomatsko polnjenje peletov v vreče, merilnike vlažnosti…

Neue Herbold Maschinen-u. Anlagenbau GmbH

Program podjetja Neue Herbold iz Sinsheima v Nemčiji zajema širok spekter tehnologije za predelavo materialov za ponovno uporabo. Podjetje dobavlja tudi celotne linije in sisteme na ključ. Progam: stroji za predhodno drobljenje in odpiranje bal, mlini oz. granulatorji, sistemi za upraševanje, sistemi za mokro granuliranje in recikliranje kontaminiranih materialov, sistemi za recikliranje materialov večje vrednosti itd.

Serra Maschinenbau GmbH, Rimsting, Nemčija

Serra iz Rimstinga v Nemčiji je iz družinskega podjetja družine Fritz zrasla v svetovno priznanega proizvajalca žag za razrez hlodovine. Jedro proizvodnega programa predstavljajo robustne horizontalne tračne žage za žaganje hlodov različnih razredov v stacionarni ali mobilni izvedbi, za razrez hlodov vse do premera 160 cm. Poleg tega proizvajajo še dopolnjujočo tehnologijo žag za robljenje in naknaden razrez hlodov ter žage in opremo za gozdarstvo. Od leta 2019 je Serra član grupcije Wintersteiger.

Barberan S.A., Casteldefells, Španija

Barberan je družinsko podjetje, ustanovljeno leta 1929. Proizvaja stroje za obdelavo površin iz različnih materialov. Glavna področja so: oplaščanje, kaširanje, lakiranje in digitalni tisk.

Columbus GmbH, Wörgl, Avstrija

Proizvodni program podjetja Columbus Gmbh oz. Pfohl GmbH sestavljajo vakuumske stiskalnice in postaje za 2D in 3D termično oblikovanje, 3D kaširanje s standardnimi in visokosijajnimi folijami, segrevanje in oblikovanje mineralnih in plastičnih materialov, vakuumsko stiskanje oz. oplaščanje lesnih in umetnih materialov itd.

Plasticband, Granollers (Barcelona), Španija

Špansko podjetje Plasticband že od leta 1978 proizvaja naprave za povezovanje tovora na palete pod blagovno znamko MATURI, ki je postala sinonim za tovrstve stroje. Program vključuje tudi polavtomatske in avtomatske stroje za ovijanje s folijo ter dobavo veznih trakov in folij.

Osama Technologies, Sangeminiano, Italija

Italijansko podjetje OSAMA Technologies je specializirano za izdelavo strojev in sistemov za valjčno nanašanje lepila - bodisi posamičnih strojev ali celotnih linij. Njihovi stroji se uporabljajo v gradbeni in lesnoobdelovalni branži.

Di Più Systems S.r.l., Breganze, Italija

Italijansko podjetje DI PIÙ izdeluje mehanske briketirke za stiskanje raznih materialov pod visokimi tlaki - lesa, kovin, industrijskih, kmetijskih in komunalnih odpadkov - ter za njihovo pretvarjanje v gorivo za gospodinjstva in industrijo. Mehanske briketirke serije »Brik« so namenjene briketiranju lesnih ostankov brez lepil in s tlakom stiskanja okoli 2 toni/cm2. Briketi imajo visoko specifično gostoto ter so izredno kvalitetni in kompaktni.

Schiele Maschinenbau GmbH, Niederzissen, Nemčija

V 40 letih obstoja je podjetje Schiele Maschinenbau GmbH iz Niederzissna postalo eden od vodilnih proizvajalcev tehnologije za impregniranje in lakiranje površin. Njegova patentirana postopka Vacumat® in Impregmat® se uporabljata v lesni, kovinski industriji, pri proizvodnji izdelkov iz umetnih mas itd.

Albert Fezer Maschinenfabrik GmbH, Esslingen, Nemčija

FEZER je specializiran za proizvodnjo vakuumskih dvižnih naprav in naprav za avtomatizacijo proizvodnje, ki lahko v veliki meri racionalizirajo proizvodnjo in olajšajo delo operaterjev.

Camam Srl, Manzano, Italija

Program podjetja CAMAM zajema vse vrste strojev za obdelavo elementov za stole, otroške posteljice in podobne izdelke iz masivnega lesa. Posebnost podjetja je širok proizvodni program in izdelava strojev po posebnih zahtevah kupcev.

Fimal S.r.l., Fano, Italija

Program podjetje Fimal S.r.l. iz Italije sestavljajo klasični mizarski stroji Paoloni - skobeljni stroji za poravnavanje in debelinjenje, rezkarji, formatne krožne žage, okvirne stiskalnice in drugi stroji.

Stähle-Hess GmbH, Reutlingen, Nemčija

Die Stähle-Hess GmbH iz Reutlingena v Nemčiji proizvaja pretežno stroje, ki se uporabljajo v oknarski industriji: stroji za brušenje masivnih elementov npr. okenskih profilov, letev, parketa itd., stroje za nanos lepila na okenske elemente ter okvirne stiskalnice za okna. Izdeluje tudi stroje po posebnih zahtevah uporabnikov.

Oblikovanje in izdelava spletne strani: Kabi d.o.o.